Thuisonderwijsmaatjes

Nieuws

Er gebeurt zoveel moois bij TOMaatjes! Sinds we van start zijn gegaan is onze community enorm gegroeid. Om meer ruimte te geven aan nuttige informatie voor al onze stakeholders, nieuwkomer gezinnen, jongeren, vrijwilligers, scholen en partners, hebben we onze website pagina’s uitgebreid. Ook is er nu plek voor nieuws, waardevolle kennis en inzichten die wij verzamelen en die wij graag met iedereen hier op deze pagina delen. Lees je mee?

 

 

Uitnodiging Workshop Woordenschat voor vrijwillige TOMaatjes

In deze online, interactieve workshop krijg je praktische tips en relevante oefeningen waarmee je kinderen helpt hun woordenschat te vergroten. Ook kun je vragen stellen over waar je tegenaan loopt in je begeleiding, als het gaat om woordenschat.

Datum&Tijd

Donderdag 23 september, van 19.30 – 21.00 uur.

Voor wie

Voor alle TOMaatjes begeleiders die praktische handvatten willen krijgen voor het opkrikken van de woordenschat van hun maatjes.

Door wie

Froukje Hoobroeckx heeft meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs. Zij werkt momenteel bij het ABC als onderwijsadviseur.

Doe je mee? 

Meld je aan bij thuisonderwijsmaatjes@openembassy.nl

 

Maar liefst 3 nieuwe matchers zijn deze zomer van start gegaan bij Thuisonderwijsmaatjes

Afgelopen zomer zijn 3 nieuwe matchers van start gegaan bij Thuisonderwijsmaatjes: Isaac Solomon, Ola Abdullatif en Fithawit Tesfahiwet. Na de training die gegeven werd door project coördinator Maja Coric, zijn ze klaar om kinderen en jongeren uit nieuwkomer gezinnen te matchen met vrijwilliger begeleiders.

Interesse om als vrijwilliger TOMaatje aan de slag te gaan? Click hier

 

Welkom_nieuwe_matchers

VPRO

‘Deze helden sleurden de kwetsbaren door de crisis heen’

Toen het leven tijdens de coronacrisis stil kwam te staan, vielen plotseling talloze mensen buiten de boot. Deze drie initiatieven proberen hen zo goed en zo kwaad als het ging, toch op te vangen.

Artikel lezen

Zelfs nu het onderwijs weer is opgestart, blijven de gezinnen en de vrijwilligers zich melden

Tamer Alalloush, oprichter Thuisonderwijsmaatjes

Unie van Vrijwilligers

‘Ik vind het fijn dat ik haar kan helpen, iedereen verdient een gelijke kans’

Ik ben erg enthousiast over het vrijwilligerswerk dat ik doe! Ook over de begeleiding van Rotterdamse Helden en OpenEmbassy. OpenEmbassy heeft het project Thuisonderwijsmaatjes opgezet, waarin gezinnen met een migratieachtergrond ondersteund worden door middel van huiswerkbegeleiding. Hier help ik Jana uit groep 8 met haar huiswerk. We spreken 1 keer per week af, of als het zo uitkomt vaker. Ondanks dat het allemaal online plaatsvindt, is er al een leuke band ontstaan. Ik hoop Jana binnenkort een keer in het echt te ontmoeten

Artikel lezen

Waarom drinken de juffen op school de hele dag thee?

Jana, groep 8

Contact? Mail naar Maja Coric, projectcoördinator