Thuisonderwijsmaatjes

★ ★ TOMaatjes ★ ★

Het valt niet altijd mee om je kind met schoolwerk te begeleiden. Zeker als je nog niet lang in Nederland bent.

Onze TOMaatjes helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt. Dat kan door ondersteuning te bieden bij het huiswerk, het Nederlands te verbeteren, en soms ook door te helpen met het maken van een planning. En heel belangrijk: samen met de ouders te kijken of het wel goed gaat op school.

Status quo


900+

kinderen

600+

vrijwilligers

500+

matches

Aanmelden kinderen

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig met het schoolwerk? Bijvoorbeeld met taal, rekenen of plannen? Of zit je op de middelbare school en wil je hulp met je schoolvakken, planning of examens voorbereiden? Wij helpen je graag!

Aanmelden kind

Word vrijwilliger

Wil je iets betekenisvols doen voor een ander? Help jij graag nieuwkomers om hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Wil je impact maken als TOMaatje van een kind uit een nieuwkomersgezin? Minimaal één uur per week beschikbaar voor online ondersteuning? We want you!

Meer over vrijwilligers

Over dit project

Thuisonderwijsmaatjes (TOMaatjes) koppelt ervaren Nederlanders aan nieuwkomergezinnen om kinderen en ook ouders te ondersteunen bij het schoolwerk. Als TOMaatje geef je niet alleen bijles, maar organiseer je ook de nodige steun voor het kind thuis en op school, en voor de ouders.

Meer over dit project

Nieuws

Er gebeurt zoveel moois bij TOMaatjes! Sinds we van start zijn gegaan is onze community enorm gegroeid. Wie zijn onze vrijwilligers en matchers? En hoe is het om als vrijwilliger les te geven bij TOMaatjes? En wat vinden de kinderen en hun ouders van de begeleiding die ze krijgen?

TOMaatjes Nieuws

Veiligheidsbeleid

OpenEmbassy wil een veilige sfeer creëren voor alle deelnemers aan dit project: kinderen, ouders, vrijwilligers en medewerkers.

Lees meer

Partner Kinderpostzegels

TOMaatjes wordt gesteund door Kinderpostzegels. Samen met partners zetten zij zich al bijna 100 jaar in voor kinderen die extra steun nodig hebben.

Meer over Kinderpostzegels

Contact