Thuisonderwijsmaatjes

Word vrijwilliger

Wil je graag iets betekenen voor een ander? Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als Thuisonderwijsmaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin!

De ouders van de kinderen zijn aan het integreren. Ze spreken de taal nog niet goed en hebben onvoldoende kennis van het Nederlandse schoolsysteem. Het is daarom lastig om hun kinderen goed te begeleiden met hun huiswerk. Tegelijkertijd vinden de ouders het heel belangrijk dat hun kinderen het goed doen op school. Fijn dat jij jouw steentje hierin wil bijdragen!

Hoe werkt het?


Stap 1

Meld je aan!

>> Vul alle velden zo volledig mogelijk in. Dat helpt ons om een goede match te maken!

Aanmeldformulier
1

Stap 2

Intake

>> Binnen 4 weken belt onze Matcher jou voor een intakegesprek.

2

Stap 3

Kennismaking

>> We bellen in met Whatsapp video met jou, het kind, de ouder(s) en de Matcher. Jullie maken kennis met elkaar, en ook de eerste afspraken om de begeleiding te starten.

3

Stap 4

Begeleiding

>> Dit pakken jij en je maatje samen op.

4

Let op: het Aanmeldformulier staat op de website van Stichting Het begint met taal. Bij het laatste vakje wordt gevraagd om akkoord te gaan met hun voorwaarden. Dat betekent niet dat je je bij hen inschrijft! We gebruiken hun formulier alleen voor de administratie. Je schrijft je dus gewoon in als vrijwilliger bij TOMaatjes.

Tot afgelopen zomervakantie heb ik (via jullie) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven, een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen.
Wytze van der Woude, TOMaatje

Oefenlinks


Materialen gr 3 t/m 8

Voor groep 3 t/m 8 maakten we een uitgebreid document met tips voor praktische, leuke en afwisselende materialen per groep.

Materialen groep 3 t/m 8 (PDF)

Juf Milou (Basis)

Voor alle groepen in het basisonderwijs, gratis materialen om te gebruiken in de klas of thuis. Alles is gemaakt op het niveau van de kinderen.

Website Juf Milou

Leestrainer (Basis)

Op deze site vind je heel veel gratis oefenblaadjes voor rekenen en taal. Deze materialen zijn o.a. geschikt voor thuisonderwijs.

Website Leestrainer

Delubas (Basis)

Duo-lezen als een toneelstuk!

Website Delubas

LessonUp (Middelbaar)

Met LessonUp geef je digitale en interactieve lessen, op het scherm, in de klas of thuis.

Website Lessonup

Weerwoord (Diverse niveau's)

Op deze website vind je info + materiaal voor begrijpend lezen met gratis powerpoint presentaties voor de TOMaatje begeleider.

Website Kentalis

Heb je een link tip?

Geef het aan ons door!

Mail ons je linktip

Meer weten of een vraag?

Facebookgroep

Deel tips en ervaringen in onze besloten Facebookgroep voor vrijwilligers

Facebookgroep TOMaatjes

LinkedIn groep

Deel tips en ervaringen in onze besloten LinkedIngroep voor vrijwilligers

LinkedIn groep TOMaatjes

Follow us

Volg ons op Instagram

Instagram TOMaatjes