Thuisonderwijs-maatjes

Het valt niet altijd mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom hebben wij Thuisonderwijsmaatjes opgezet: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt.

Klik hier voor het aanmelden van kinderen.
Klik hier voor het aanmelden als jongere.
Klik hier voor het aanmelden als vrijwilliger.

LET OP: SIMPEL NEDERLANDS EN ARABISCH ONDERAAN DE TEKST!

Toen de Corona-crisis begon, zijn wij het thuisonderwijsmaatjes project gestart om nieuwkomersgezinnen te ondersteunen. Met dit project helpen ervaren Nederlanders op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt. Dat kan door ondersteuning te bieden bij het huiswerk, maar ook te helpen met de computer, of door mee te kijken naar het maken van een dag- en weekplanning. En heel belangrijk: met de ouders te kijken of het wel goed gaat, met dat schoolwerk thuis.

Wij krijgen veel vragen of dit project door zal gaan nu de scholen weer open zijn. Het antwoord hierop is: ja! We merken namelijk dat begeleiding van nieuwkomerskinderen nog steeds nodig is. Voor veel ouders is het lastig om hun kinderen goed te begeleiden met schoolwerk, omdat ze zelf de taal nog niet goed spreken en het Nederlandse onderwijssysteem nog niet goed genoeg kennen. De hulp van ervaren Nederlanders die als thuisonderwijsmaatje ondersteuning kunnen bieden, is dan erg fijn! Wij blijven daarom doorgaan met het koppelen van maatjes, zelfs in het nieuwe schooljaar.

Het koppelen is handwerk: we streven naar een zo goed mogelijke match. 

Aanmelden als vrijwilliger?
Momenteel zetten meer dan 400 vrijwilligers zich in om ongeveer 600 kinderen en jongeren te begeleiden met schoolwerk. Dat gaat helemaal corona-proof. Alles via Whatsapp, Zoom, Skype of een ander digitaal medium. Het koppelen is handwerk: we streven naar een zo goed mogelijke match waarbij we de wensen van de vrijwilliger, het gezin en het kind goed in kaart brengen.

Klik hier voor het aanmelden als vrijwilliger.

Interesse als organisatie?
Ken je mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het thuisonderwijs, of ben je een organisatie die graag gebruik wil maken van het aanbod, dan kun je ook gebruik maken van dit formulier. Wil je meer weten? Stuur dan een bericht naar Maja Ćorić via thuisonderwijsmaatjes@openembassy.nl. We werken graag samen met scholen, gemeenten en welzijnsorganisaties om het thuisonderwijs voor zoveel mogelijk kinderen een succes te maken!

Wil jij een onderwijshulp voor jouw kinderen?
Hallo! Vind je het moeilijk om je kind te helpen met schoolwerk? Weet je niet wat je moet doen? Of is het onduidelijk voor je of jouw kind het goed doet op school? Wij kunnen je helpen met het online schoolwerk. Wil je jouw kind aanmelden voor hulp met schoolwerk? Vul dan dit formulier in. Wij nemen snel contact met jou op.

 

هل تريد مساعدة تعليمية لأطفالك؟ 

مرحبا! هل تواجه صعوبة في مساعدة أبنائك في حل الواجبات المنزلية؟ ربما لا تعرف ماذا يجب عليك فعله، أو من غير الواضح لك ما إذا كان طفلك في حالة جيدة في المدرسة؟ يمكننا مساعدة ابنك في حل واجباته المنزلية، و ذلك كله عبر الانترنت. لتسجيل أبنائك قم بملئ هذا النموذج، و سوف نقوم بالتواصل معك بأقرب وقت ممكن.

هل لديك أسئلة أخرى؟ اطرحها على فريق متطوعينا عبر تطبيق ( Welcome App) أو تواصل مع صفحتنا على الفيسبوك OpenEmbassy. أو عبر البريد الإلكتروني: thuisonderwijsmaatjes@openembassy.nl.

 

Voor veel ouders is het lastig om hun kinderen goed te begeleiden met schoolwerk, omdat ze zelf de taal nog niet goed spreken en het Nederlandse onderwijssysteem nog niet goed genoeg kennen.

Wil je meer weten over dit project?

Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!