Thuisonderwijs- maatjes

Het valt niet altijd mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom hebben wij Thuisonderwijsmaatjes opgezet: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt.

LET OP: SIMPEL NEDERLANDS EN ARABISCH ONDERAAN DE TEKST!

De Corona-crisis treft iedereen op verschillende manieren. Maar nieuwkomers hebben er extra last van. Quarantaine is immers het tegenovergestelde van integreren! Zo valt het niet mee om thuisonderwijs te organiseren, als je nog niet lang in Nederland bent. Daarom hebben wij Thuisonderwijsmaatjes opgezet: ervaren Nederlanders helpen op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt. Dat kan door bijles te geven, maar ook te helpen met de computer, of door mee te kijken naar dag- en weekplanning. En heel belangrijk: met de ouders te kijken of het wel goed gaat, met dat schoolwerk thuis.

Binnen een week hebben we meer dan 100 maatjes geworven en we zijn druk bezig om ze te koppelen aan gezinnen en kinderen. Dat gaat helemaal corona-proof, alles via Whatsapp. Het koppelen is handwerk: we streven naar een zo goed mogelijke match.

Mensen die wel een maatje kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden door een vraag te stellen via de Welcome App https://www.welcomeapp.nl. Of te chatten met ons op Facebook. Of een e-mail te sturen naar tamer@openembassy.nl.

Ken je mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het thuisonderwijs, of ben je een organisatie die graag gebruik wil maken van het aanbod, stuur dan een bericht naar Tamer Alalloush, tamer@openembassy.nl. We werken graag samen met scholen, gemeenten en welzijnsorganisaties om het thuisonderwijs voor zoveel mogelijk kinderen een succes te maken deze periode.


Hallo! Omdat de meeste kinderen thuis moeten blijven, stuurt de school online #huiswerk. Dit is allemaal in het Nederlands. Misschien vind je het lastig om te begrijpen wat je moet doen? Of misschien lukt het je niet om de online instructies te vinden? Of is het onduidelijk voor je of je kind het goed doet? OpenEmbassy en Welcome App werken samen en je kunt al je vragen aan hen stellen via de Helpdesk. Wij kunnen je helpen met het online schoolwerk. En brengen wij jou in contact met een #online thuisonderwijs maatje. Stel je vraag via de Welcome App https://www.welcomeapp.nl . Of chat met ons op Facebook. Of stuur een e-mail naar tamer@openembassy.nl.
مرحبًا! نظرًا لأنه يجب على الجميع البقاء في المنزل، ترسل المدرسة الواجبات المنزلية لأبنائك عبر الإنترنت. هذا كله باللغة الهولندية. قد تجد صعوبة في فهم ما يجب فعله؟ أو لا يمكنك العثور على التعليمات عبر الإنترنت؟ يمكنك طرح أسئلتك على مجتمع OpenEmbassy. سنقوم بدورنا بتمكينك من التواصل مع متطوع ليساعدك في الأعمال المدرسية عبر الإنترنت. أرسل لنا رسالة عبر Welcome app (https://www.welcomeapp.nl/) . أو ارسل لنا عبر صفحتنا على الفيسبوك. أو عبر البريد إلكتروني إلى: tamer@openembassy.nl

Het koppelen is handwerk: we streven naar een zo goed mogelijke match. 

Wil je je aanmelden voor een Thuisonderwijsmaatje?

Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!

Naar de helpdesk