Samenwerken voor nieuwe Rotterdammers in IJsselmonde

In de Rotterdamse wijk IJsselmonde ontwerpen we betere toegang tot zorg voor nieuwkomers

In Rotterdam, in de wijk IJsselmonde, zijn we met een groep van verschillende organisaties en instellingen begonnen om onderzoek te doen naar het thema: samenwerken in IJsselmonde voor nieuwe Rotterdammers. Met als doel om op een concrete, laagdrempelige en praktijkgerichte manier interventies te (her)ontwerpen, om de bestaande praktijk beter aan te laten sluiten bij dat wat nieuwkomers nodig hebben.

Na diepgaand onderzoek en verschillende ontwerpsessies met organisaties uit IJsselmonde, ontwierpen we onder andere de interventie: Verwijskaart IJsselmonde.

Het doel van deze verwijskaart is om een warme overdracht te verwezenlijken tussen professionals en organisaties en de juiste ondersteuning aan te bieden aan nieuwkomers in IJsselmonde.

Testen in IJsselmonde:
Om de effectiviteit van de kaart te testen en verder te optimaliseren, nodigen we professionals van verschillende organisaties in IJsselmonde uit om deel te nemen aan onze missie om maatschappelijke organisaties te verbinden en daarmee betekenisvolle ondersteuning te bieden aan nieuwkomers.

Wil jij je aansluiten bij onze missie? Download deze kaart en volg de stappen om in contact te komen met (nieuwe) professionals en nieuwkomers te helpen de juiste ondersteuning te vinden in IJsselmonde. Zo creëren we samen een systeem waar niemand wordt achter gelaten.
Versie Tigrinya-Nederlands (pdf)
Versie Arabisch-Nederlands (pdf)
Versie Engels-Nederlands (pdf)

OpenEmbassy werkt  samen met het wijkteam IJsselmonde aan dit ontwerptraject en in opdracht van de Gemeente Rotterdam.

Zo creëren we samen een systeem waar niemand wordt achter gelaten.
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!