dakloze jongeren

Actieonderzoek

Een perspectief voor dakloze jongeren / Kansfonds

OpenEmbassy trekt op met dakloze jongeren met een vluchtachtergrond om samen met hun weer perspectief op bestaanszekerheid te krijgen.

Jongeren die dakloos of thuisloos zijn, hebben primaire levensbehoeften zoals een een dak boven hun hoofd of een inkomen. Dit is voor hen – en vaak ook de professionals die hen ondersteunen – lang niet altijd makkelijk om voor elkaar te krijgen. En zonder bestaanszekerheid is het moeilijk bouwen aan een toekomstperspectief. Dankzij het Kansfonds, kan OpenEmbassy optrekken met vijf dakloze jongeren met een vluchtachtergrond om met hen een toekomstplan te maken. We realiseren samen de eerste doorbraken die nodig zijn voor hun bestaanszekerheid. Dit doen we in opdracht van het Instituut voor Publieke Waarden, die zelf 15 jongeren onder hun hoede neemt. 

De gemeenten waarin de jongeren wonen vormen samen een lerende gemeenschap. Zij committeren zich aan het leren van onze casus, zodat ze beter en effectiever beleid kunnen ontwikkelen voor thuisloze en dakloze jongeren. Zo veranderen we via individuele impact (dakloze jongeren die perspectief krijgen) het systeem (gemeenten die de situatie voor alle dakloze jongeren in hun gemeenten kunnen verbeteren). 
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!