Podcast Een baan in de zorg

Podcast Een baan in de zorg

Hoe zorgen wij ervoor dat nieuwkomers volwaardig meedoen op de Nederlandse arbeidsmarkt? Welke obstakels komen zij tegen? In de vierdelige podcast serie ‘Een baan in de zorg’ van het Platform Nieuwkomers & Werk, neemt Nayfaa ons mee op weg naar haar droombaan in de ouderenzorg. 

“Op weg naar een baan in de zorg” is gemaakt door Handan Tufan en Renée Kapitein naar een idee van Petra Naser. Nadia Schoenzwytt is de stem achter de introductie en afsluiting van de afleveringen.

Tussen twee bergen (1)

In deze eerste aflevering van een baan in de zorg maken we kennis met onze hoofdpersoon, Nayfaa. Ze vertelt over het gemis van haar familie in Libanon, de liefde voor haar gezin in Nederland en haar ambitie om in Nederland in de ouderenzorg te gaan werken. Ook ontmoeten we Haci, een van de bedenkers van het traject Kleurrijk Zorgen in Apeldoorn. Nayfaa komt via via met hem in contact en is vastbesloten deel te nemen. 

Van binnen zijn we samen (2)

In deze tweede aflevering van een Baan in de zorg start Nayfaa met haar vooropleiding bij opleider Aventus, partner van Kleurrijk Zorgen. Hoe ervaart ze de opleiding tot nu toe en hoe is haar band met de collega-deelnemers? Ook spreken we met docente Brigitte over wat zij precies aan de deelnemers wil meegeven en waarom het zo belangrijk is dat de personeelsbestanden van zorginstellingen een afspiegeling vormen van de samenleving.

Steunkousen en de kunst van het loslaten (3)

In de derde aflevering van Op weg naar een baan in de zorg, vertelt Nayfaa openhartig over haar ervaringen op de werkvloer. Van een honderdjarige mevrouw die haar helpt de techniek om steunkousen aan te trekken onder de knie te krijgen, tot het omgaan met cliënten die overlijden en de uitdagingen die het nieuwe werk met zich meebrengt. Ook spreken we met NT2 docent Gea over haar rol binnen Kleurrijk Zorgen en haar visie op de rol die nieuwkomers met de ambitie om in de zorg te werken kunnen spelen binnen de vergrijzende samenleving. 

Ruimte en lucht (4)

In deze vierde en laatste aflevering van de podcast Op weg naar een baan in de zorg, bespreekt Nayfaa de uitdaging om werk, opleiding en de zorg voor haar drie kinderen te combineren en deelt ze haar dromen voor de toekomst. Ook spreken we Arja, die de coördinatie van het project Kleurrijk Zorgen op zich neemt, over wat er nodig is om nieuwkomers een mooie plek in de zorg te bieden.

>> Meer over Kleurrijk Zorgen

>> Meer over het Platform Nieuwkomers & Werk, dat ontwikkeld wordt door OpenEmbassy met ondersteuning van de Goldschmeding Foundation.

>> Meer over het werk van Handan Tufan
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!