Webinar Individual Support

Webinar Individual Support

Individual Support helpt nieuwkomers die vastlopen in het systeem. Wat is er nodig om je als nieuwkomer thuis te voelen? En welke acties kunnen op korte termijn hierin een doorbraak realiseren? 

In het webinar van mei 2023 focussen we op “de ondertussengroep:” de mensen die onder de oude Wet inburgeren en kunnen en willen meedoen, maar vastlopen in het systeem. Maar de methodiek is door professionals en vrijwilligers ook op andere groepen toe te passen:

  • Mensen uit Oekraïne die op zoek zijn naar werk dat past bij hun werkervaring en toekomstambities.
  • Mensen in een (nood)opvang waar de behoefte bestaat om verbindingen te leggen met buurtbewoners en een community te bouwen met de buurt.
  • Mensen die al langere tijd uit beeld zijn en lastig naar werk of participatie te begeleiden zijn, omdat er wellicht andere problemen spelen, rondom bijvoorbeeld gezondheid. 

Lessen en methodiek

Het webinar bevat twee panelgesprekken.

Panel 1 gaat over de lessen en doorbraken tijdens het actieonderzoek in Breda, gefocust op toegang tot gezondheidszorg.

Panel 2 gaat over de huidige knelpunten die professionals ervaren en waar mensen onder de oude wet en in gemeenten nu tegenaan lopen.

Tussendoor vertellen we uitgebreid over onze werkwijze, de methodiek en de kernelementen van onze Individual Support. Daarbij geven we aandacht aan de vraag: hoe kun je deze elementen toevoegen aan jouw dagelijkse werkpraktijk?

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in onze methodiek, heb je hier vragen over of zie je mogelijkheden om samen te werken? Bijvoorbeeld in de vorm van:

  • Training | Het volgen of organiseren van een training voor jouw team over een van de kernelementen uit de methodiek. Bijvoorbeeld onze training “Het Goede Gesprek,” een training voor het opzetten van een perspectiefplan, of begeleide sessies waarin ervaringen uit de dagelijkse praktijk worden omgezet naar kennis d.m.v. een rollenspel of intervisie.
  • Individual Support |  Ons Individual Support team biedt individuele ondersteuning en perspectief aan individuele nieuwkomers of een bepaalde groep nieuwkomers die op dit moment vastloopt in het systeem en/of extra aandacht nodig heeft binnen de gemeente of regio. 
  • Individual Support + Actieonderzoek | Naast de ondersteuning aan individuele nieuwkomers of een bepaalde groep nieuwkomers, bieden we op basis van de kennis die we ophalen ook advies voor de grotere groep. 

We praten graag met je door en doen dat altijd vanuit het idee van wederzijds leren. We horen namelijk ook graag van jou wat jouw ervaringen en best practices zijn. Je kunt ons Individual Support Team bereiken door te mailen op sandrine@openembassy.nl of te bellen of appen naar +31 638 000 346. 

Contact Projectleider
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!