Kennis door, voor en over nieuwkomers

Kennis door, voor en over nieuwkomers

Search
Close this search box.

Een Sleutelrol bij de integratie van nieuwkomers

Wie weet er beter hoe je als nieuwkomer je weg moet vinden in een land, dan degene die je voorging? Zo iemand heet een sleutelpersoon: zelf (ooit) vluchteling, gezien in de eigen gemeenschap. Iemand met veel kennis en ervaring, die weet hoe het in Nederland werkt.

Bij de invoering van de nieuwe Inburgeringswet kan de rol van sleutelpersonen structureel groter worden. En dat is mooi, want veel nieuwkomers hebben veel aan sleutelpersonen, en gemeenten en maatschappelijke organisaties werken graag samen met ze.

Op veel plaatsen in Nederland zijn sleutelpersonen actief. In de samenwerking zien we bij de opdrachtgever en bij de sleutelpersoon veel vragen. Wat levert het samenwerken met sleutelpersonen nou precies op? Wat is de beste manier om dit te organiseren? Wat mag je van elkaar verwachten? Is sleutelpersoon een onbetaalde rol of juist een gewone baan? En wat is eigenlijk je toekomstperspectief als je sleutelpersoon bent?

Pharos en OpenEmbassy organiseren op 30 januari in Utrecht een landelijke Maaksessie, op zoek naar antwoorden op al die vragen. Voor en met sleutelpersonen, gemeenteambtenaren van beleidsmaker tot klantmanager, en verder iedereen die de meerwaarde van sleutelpersonen wil ontdekken en gebruiken.

Het doel: netwerken, leren en samen concrete antwoorden en oplossingen op bovenstaande vraagstukken ontwikkelen.

Datum            30 januari 2020
Tijd                 09.30 uur -16.30 uur
Locatie           Het Huis Utrecht
Adres              Boorstraat 107 Utrecht
Kosten            Voor professionals: €25, voor sleutelpersonen gratis.

Over Pharos
Pharos is het expertisecentrum Gezondheidsverschillen. We zetten ons in voor een samenleving waarbij iedereen gelijke kansen heeft op een optimale gezondheid en kwaliteit van zorg. Het terugdringen van gezondheidsverschillen staat daarbij centraal.

Over Maaksessies:
Tijdens Maaksessies slaan we twee vliegen in een klap: deelnemers leren van elkaar en ontwerpen oplossingen voor urgente vraagstukken uit de eigen praktijk. In Maaksessies ontmoeten de perspectieven van nieuwkomers en van professionals elkaar, zodat de initiatieven die er bedacht worden voor beiden goed werken. Maaksessies werken goed om lokale en regionale samenwerking te stimuleren en snel van goede intenties naar concrete acties te komenWie weet er beter hoe je als nieuwkomer je weg moet vinden in een land, dan degene die je voorging?

Deel dit bericht

LinkedIn
Facebook
X
WhatsApp
Email

Categorieën

Weggever

Hier komt ruimte voor tekst voor de weggever. Maak het aantrekkelijk dat ze hier iets aan willen vragen!

Gerelateerde berichten

𝙎𝙖𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙖𝙩𝙚 – 𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗞𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀𝘀𝗲𝘀𝘀𝗶𝗲 𝗩𝗮𝗻 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗠𝗲𝗲𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗩𝗼𝗹𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗶𝗴 𝗠𝗲𝗲𝗱𝗼𝗲𝗻. Veel gemeenten vangen Oekraïense mensen op, lokaal vaak een complexe opgave. Er is…

Direct Meedoen loont voor iedereen – zo concludeert SEO Amsterdam Economics in de maatschappelijke kosten-batenanalyse voor ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers. “𝘞𝘢𝘯𝘯𝘦𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘤𝘰𝘩𝘰𝘳𝘵 𝘢𝘴𝘪𝘦𝘭𝘻𝘰𝘦𝘬𝘦𝘳𝘴 𝘥𝘢𝘵…

Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk maakte een mooie film over een succesvolle koppeling door Ithaka Academie. Ithaka academie is een van de initiatieven van Platform Nieuwkomers…

Wat zijn de werkzame elementen om nieuwkomers naar werk te begeleiden? Dit onderzoekt het Platform samen met Regioplan….
Search
Close this search box.

Gratis weggever!

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang de gratis weggever.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*