Kennis door, voor en over nieuwkomers

Kennis door, voor en over nieuwkomers

Search
Close this search box.

OpenEmbassy oprichter Renée Frissen over integratie

Op 1 januari 2022 komt er een nieuwe Wet inburgering en veel taken van het Rijk gaan naar gemeenten. Wat zijn de consequenties en hoe willen wij het organiseren voor de nieuwkomers in Nederland? OpenEmbassy-oprichter Renée Frissen deelt zowel haar zorgen als haar inzichten in twee artikelen en een podcast.

De Groene Amsterdammer vroeg Renée naar adviezen voor de (in)formateur

  • Gebruik de levens van de mensen die hier al zijn niet als afschrikmiddel voor mensen die hierheen willen komen.
  • Maak sociale verbindingen prioriteit nummer één in je integratiebeleid.
  • Luister voor alles wat je doet op het gebied van integratie naar de mensen om wie het gaat.
  • En als je je bezighoudt met de nieuwe wet Inburgering, zorg er dan voor dat je samen leert hoe het werkt.

Artikel Groene Amsterdammer

Adviezen (in)formateur

Podcast De Correspondent

De Correspondent antwoordde het dringende appèl van Renée en Lex Bohlmeijer ging met haar in gesprek. Want zij maakt zich zorgen. Luister hiervoor naar de podcast.

Podcast De Correspondent

Met Lex Bohlmeijer

"Als wij aan mensen die nieuw zijn vragen: wat heb je nodig om je echt thuis te voelen? dan is het antwoord: werk en verbondenheid. Precies die twee dingen zijn moeilijk in Nederland."

In Sociale Vraagstukken schrijft Renée Frissen over het belang van integratie als aanvulling op inburgering.

“Als we de ambitie koesteren dat nieuwkomers naar potentie meedoen en zich thuis voelen, hebben we meer nodig dan alleen een beleidsstrategie op inburgering. Een visie op integratie is noodzakelijk. Het Britse raamwerk kan overheden helpen om niet alleen met hun eigen processen en organisatie bezig te zijn, maar te vertrekken vanuit de ervaring van nieuwkomers en actief te zoeken naar samenwerking met de (in)formele netwerken die nodig zijn om integratie lokaal te organiseren.”

Het Britse raamwerk, genoemd de “Indicators of Integration Framework wordt al sinds de oprichting bij OpenEmbassy gebruikt. We gebruiken het als bril om naar het ondersteunen van nieuwkomers te kijken. En in al onze projecten, verzamelen we data ook op basis van dit model van 14 indicatoren.

Artikel Sociale Vraagstukken

Het belang van integratie

Deel dit bericht

LinkedIn
Facebook
X
WhatsApp
Email

Categorieën

Weggever

Hier komt ruimte voor tekst voor de weggever. Maak het aantrekkelijk dat ze hier iets aan willen vragen!

Gerelateerde berichten

In 2023 deed OpenEmbassy onderzoek naar de pilot toeleiding naar werk vanuit het azc in Almere. Hier begeleiden Randstad, COA en Gemeente Almere bewoners uit…

Bij Eén Vandaag vertelt Renée Frissen meer over de inburgering. Statushouders moeten nog steeds lang wachten voordat hun integratie begint. Volgens het CBS heeft ruim…

De initiatiefnemers van New Neighbours Utrecht, collega Tamer Allaloush en Wim Datema spraken bij NPO Radio 1 over hoe we kunnen bijdragen aan een positiever…

Eerste onderzoeksrapport van OpenEmbassy naar de Wet inburgering 2021 vanuit het perspectief van nieuwkomers die inburgeren in Nederland….
Search
Close this search box.

Gratis weggever!

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang de gratis weggever.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*