Thuisonderwijsmaatjes

Thuisonderwijs- maatjes: directe impact voor gezinnen die nieuw zijn in Nederland

Drie weken geleden als experiment gestart, nu al een volwaardig project: het kan hard gaan in deze tijd. Ons Thuisonderwijsmaatjesproject matcht ervaren Nederlanders aan gezinnen die nieuw zijn in Nederland, om de kinderen en ouders te ondersteunen bij het schoolwerk thuis.

Op afstand natuurlijk, vooral via Whatsapp beeldbellen. Momenteel hebben we circa 100 kinderen gematcht, en dat aantal loopt snel op: scholen en andere organisaties weten ons te vinden en met hen maken we goede afspraken. Aan vrijwilligers geen gebrek: wat een weelde om zoveel goede, gedreven mensen te leren kennen. Iedereen wordt persoonlijk gematcht, en dat zorgt voor een vliegende start en goede kwaliteit.

Inmiddels zijn we ook gestart met het meten van de effecten en het leren van de interacties. Zo kunnen we scholen, overheden en andere organisaties adviseren over hoe ze hun inzet nog beter kunnen maken, en ontwikkelen we snel kennis over deze bijzondere en superdiverse groep kinderen. Ook spreken we met een aantal partners over het ‘opschalen’ van het project naar ander doelgroepen. Voor meer informatie daarover: bel met Patrick van der Hijden +31 6 41472191.

Tenslotte: ook de pers weet ons te vinden, twee leuke artikelen van afgelopen week:

Het Parool: ‘Thuis leren is nog moeilijker als je ouders de taal niet spreken’ 

(met een slecht getroffen illustratie, dat wel…)

KIS: hoe ondersteunen organisaties hun achterban in deze tijd?

 

 

 

 

Iedereen wordt persoonlijk gematcht, en dat zorgt voor een vliegende start en goede kwaliteit. 

Wil je een steentje bijdragen? Of zoek je een steuntje in de rug bij het thuisonderwijs?

Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!