Maatschappelijke incubator

Het Fundament, platform voor nieuwkomers en werk / Goldschmeding Foundation

We versterken initiatieven die nieuwkomers naar werk begeleiden. Met behulp van financiering en door coaching, kennis, onderzoek en netwerk.

Veel nieuwkomers willen aan de slag. Veel werkgevers zijn op zoek naar mensen. Dat zou een win-win situatie op kunnen leveren. Toch valt het zwaar tegen hoeveel nieuwkomers aan het werk raken. Slechts 11% van de recente groep nieuwkomers heeft een baan. En de historische cijfers schetsen geen rooskleuriger beeld.
OpenEmbassy wil hier verandering in brengen. Dat doen we door initiatieven die nieuwkomers naar werk begeleiden sterker te maken. Met behulp van financiering dankzij de Goldschmeding Foundation, maar ook door coaching, kennis, onderzoek en netwerk te bieden. We zien het Platform dan ook als een maatschappelijke incubator: initiatieven komen sterker en wijzer uit ons programma, zodat ze met meer kennis meer nieuwkomers naar werk kunnen begeleiden.
Dankzij een onderzoeksteam van Regioplan en de Refugee Academy kunnen we bovendien via actieonderzoek en realistische beleidsevaluatie ontdekken wat de werkzame bestanddelen zijn van het naar werk begeleiden van nieuwkomers. En de kennis die we opdoen operationaliseren door nieuwe en bestaande initiatieven sterker te maken, én te lobbyen op systeemniveau voor noodzakelijke verandering. 
Zo is het Platform niet alleen een incubator voor impact op individueel niveau (meer nieuwkomers aan het werk) maar ook op systeemniveau (verandering van beleid, regels, en cultuur). 

Download hier het inhoudelijk kader Nieuwkomers aan Boord

Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel 'm aan ons!

Naar de helpdesk