Jouw kennis en netwerk zijn van grote waarde voor nieuwe Nederlanders.

OpenEmbassy is een online helpdesk waar nieuwkomers vragen kunnen stellen over hun nieuwe leven in Nederland.

Een leven opbouwen in een nieuw land is niet makkelijk. Zeker als je nog bijna niemand kent. Bij OpenEmbassy geloven we in de kracht van een gemeenschap. Samen maken we de eerste stappen in Nederland makkelijker.

Wil jij wat doen voor nieuwe landgenoten? En heb je af en toe wat tijd over om online te helpen of je netwerk in te schakelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je kunt op verschillende manieren meedoen ↓

Wat kan je doen bij OpenEmbassy?

Word supervrijwilliger!

Ben jij regelmatig online? Word dan supervrijwilliger! Je komt in ons flex-team van mensen die de vragen van nieuwkomers online beantwoorden. Dit doen we via Facebook, email, onze app en Twitter.
Word supervrijwilliger


Deel je netwerk!

Dat we zoveel vragen kunnen beantwoorden, komt door ons invloedrijke netwerk. Nederland is klein, dus via via vinden we altijd wel een antwoord, een taalmaatje of een stage. Mogen wij je mailen of bereiken op Facebook? Dan kunnen we je actuele vragen voorleggen. Deel je netwerk


Deel je expertise!

We zijn altijd op zoek naar mensen die onze organisatie willen bijstaan met kennis of kunde. Misschien weet jij veel over community management? Werk je als vreemdelingenrechtadvocaat? Ben je programmeur? Adviseer je NGO's? Wij zijn blij met elk advies of aanbod. Deel je expertise


Taalmaatjes gezocht!

Veel nieuwkomers willen dolgraag met een Nederlander de taal oefenen. Een uurtje de tijd en een bakkie koffie is alles wat je nodig hebt. Wij zoeken naar een goede match en daarna zijn jullie vrij om een vorm te vinden die bij jullie past. Bij ons geen verplicht aantal uur per week of een bepaald programma dat je volgt. Wel zijn we altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning.
Geef je op als Taalmaatje!

Openstaande vragen

Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief delen we moeilijk op te lossen vragen. Geen spam, maar wel af en toe vragen waar jij misschien een antwoord op hebt. Inschrijven voor nieuwsbrief


Bloggers & vloggers gezocht

Ben jij nieuw in Nederland? Of werk je met nieuwkomers? Wij zijn op zoek naar experts, creatieve talenten en andere content producers die het leuk vinden om af en toe bij te dragen aan een blog/vlog over leven in Nederland. Word Contributor!


Taalmaatjes in Oss

Ben of ken jij iemand die in (de buurt van) Oss woont en die af en toe tijd heeft voor een gesprek? Een jonge Eritrese man wil graag zijn Nederlands oefenen! Geef je op als Taalmaatje!