Wat is OpenEmbassy?

OpenEmbassy is een online helpdesk voor mensen die nieuw zijn in Nederland. Betrokken Nederlanders staan 24/7 klaar om vragen te beantwoorden over het alledaagse leven in Nederland.

Zie OpenEmbassy’s vrijwilligers als een aardige buurvrouw- of man bij wie je altijd terecht kan met vragen. Bijvoorbeeld over hoe je je belastingaangifte doet, een afspraak maakt bij de gemeente, of als je een moeilijke brief hebt gekregen die je niet begrijpt. Met onze helpdesk heeft OpenEmbassy online én offline impact. We beantwoorden vragen, maar we vinden ook Taalmaatjes, of mensen die spullen willen delen en vriendschappen willen maken.

OpenEmbassy is niet alleen een helpdesk, maar geeft ook advies aan organisaties die willen weten hoe ze de integratie van nieuwe Nederlanders kunnen verbeteren. Ons advies is gebaseerd op ons eigen kwaliteitsonderzoek.

Voor wie is OpenEmbassy?

De helpdesk van OpenEmbassy is er voor alle mensen die naar Nederland gevlucht zijn en hier een bestaan op proberen te bouwen.

Wat zijn de waarden van OpenEmbassy?

Gelijkwaardigheid is de allerbelangrijkste waarde voor OpenEmbassy. Wij geloven dat we alleen tot betere integratie mogelijkheden –en oplossingen komen als we de stem van de mensen om wie het gaat een beslissende plek aan de tafel geven.

Over de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

Je mag OpenEmbassy alles vragen over jouw leven in Nederland. Bijvoorbeeld over belasting, zorgverzekering, woningnet, DUO … noem het maar op! 

OpenEmbassy’s vrijwilligers geven graag de antwoorden die je nodig hebt om een leven op te bouwen in Nederland. Je mag zoveel en zo vaak vragen stellen als jij wilt. Niets is te veel gevraagd!

Wie beantwoordt mijn vragen?

Jouw vragen worden beantwoord door vrijwilligers die veel weten over het opbouwen van een leven in Nederland. Zij zijn expert op hun eigen manier: ze hebben bijvoorbeeld al jarenlang ervaring in organisaties voor mensen die gevlucht zijn, hebben voor een gemeente gewerkt, of zijn zelf gevlucht en door het hele proces heen gegaan. 

 

Heel veel informatie over je nieuwe leven in Nederland vind je op:

Yalla Foundation

Waardevolle informatie voor Eritreeërs in Nederland:

Eritreeërs Gezond

Staat jouw vraag er niet bij?

Je komt vast meer vragen tegen in je nieuwe leven in Nederland. Staan ze hier niet bij? Stel je vragen aan ons! We beantwoorden ze graag. Je kunt ons altijd mailen of een berichtje sturen via Messenger! Voel je welkom om ons alles te vragen.