OpenEmbassy lanceert in 2019 Het Fundament. Een platform voor Nieuwkomers & Werk. Dit platform streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt voor nieuwkomers, door het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven die nieuwkomers naar (behoud van) werk begeleiden met:

  1. Financiering
  2. Onderzoek
  3. Kennis
  4. Netwerk
  5. Ontmoeting

Na het deelnemen aan Het Fundament kunnen de initiatieven met meer kwaliteit, meer nieuwkomers naar werk begeleiden, aan het werk houden en/of hun positie op arbeidsmarkt versterken. In 2019 hebben we ruimte voor maximaal 8 initiatieven die nieuwkomers begeleiden naar (behoud van) werk in de zorg, horeca, bouw en ondernemerschap.

Het uiteindelijk doel van Nieuwkomers & Werk is om via het sterker maken van individuele initiatieven en het doen groeien van hun impact, op initiatief-overstijgend niveau te leren welke oplossingen en acties nodig zijn voor systeemimpact: fundamentele veranderingen die nodig zijn voor een inclusieve arbeidsmarkt voor nieuwkomers. Omdat er meerdere platforms zullen draaien met een vergelijkbare opzet maar met een andere doelgroep, is het doel ook om doelgroep-overstijgend kennis te ontwikkelen over belemmeringen van en kansen voor een inclusieve arbeidsmarkt.

 

Het Fundament wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding FoundationNaar al het nieuws