De Amsterdamse wethouder Digitale Stad Touria Meliani kwam op bezoek om met Esma Salama (SIPINoud Verhave (KAREL) en onze oprichter Renée te praten. Wat een topvrouw is Touria! Met een groot hart voor inclusiviteit net als wij. ❤

Digitale tools en inclusiviteit

Hoe kunnen digitale tools zorgen voor inclusiviteit in de stad? Wat kan gemeente Amsterdam kan doen om deze tools mogelijk te maken? Dit besprak Renée met de wethouder en dat is haar en ons op het lijf geschreven. Bovendien komen we genoeg nieuwkomers tegen die er niet uitkomen met de gemeente en we helpen graag mee om gemeentelijke diensten wat toegankelijker te maken voor ze.

Radicale gelijkwaardigheid

Ook pleitte Renée voor radicale gelijkwaardigheid en daarmee voor een plek van de stem van nieuwkomers in deze aanpak. Juist nieuwkomers hebben veel ervaring en daarmee ook kennis van integratie en samenleven. Hoe meer we met hen in gesprek gaan hierover, hoe beter. Daar was Meliani het helemaal mee eens. ‘Ik ben ook wethouder P&O, en inclusiviteit staat bovenaan mijn lijstje’. Geweldig om een wethouder dit te horen zeggen!Naar al het nieuws