nieuwe matchers

Nieuwe matchers bij TOMaatjes

Afgelopen zomer zijn drie nieuwe matchers van start gegaan bij Thuisonderwijsmaatjes: Isaac Solomon, Ola Abdullatif en Fithawit Tesfahiwet.

Isaac 
Isaac komt uit Eritrea en woont sinds zijn tiende in Nederland. Hij heeft achtergrond in horeca en in psychologie. Momenteel is hij betrokken bij de GGD als mental coach voor Eritrese nieuwkomers met lichte geestelijke problemen. Daarnaast loopt hij stage bij TOMaatjes als matcher. In deze rol blinkt hij uit als bruggenbouwer en verbinder, met sterke communicatie skills en veel bevlogenheid. Isaac is betrokken bij Eritrese gemeenschap, spreekt graag Tigrinya en wil tolk worden.

Fithawit
Fithawit heeft een baan als Verzorgende Invididuele Gezondheidszorg en is daarnaast maatschappelijk betrokken op meerdere fronten. Als nieuwkomer wil ze iets beteken voor andere nieuwkomers. Vandaar dat ze bij OpenEmbassy stage loopt als matcher bij TOMaatjes. Fithawit is een leergierig persoon met grondige aanpak en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Zij is open voor mensen, ideeën en nieuwe ervaringen. Met deze stage wil zij haar blik verbreden en meer werkervaring opdoen op het maatschappelijk vlak.

Ola
Ola Khalaf is van Syrische komaf. Zij wil, als professional, verder groeien binnen het sociaal domein. In Syrië was zij universitair docent Arabisch. Momenteel volgt ze een master Midden-Oosten studies. Vanaf haar verblijf in het AZC tot nu toe heeft Ola veel en divers vrijwilligerswerk gedaan bij instanties zoals Vluchtelingenwerk, sociale wijkteams en gemeente Zaanstad. In haar vrije tijd schrijft Ola wel eens een column voor de tijdschrift Vriendin en werkt ze aan haar boek waarin ze haar vluchtverhaal beschrijft. Haar sterke kanten als matcher bij TOMaatjes zijn toegankelijkheid, toewijding en een groot hart voor mensen.

 

Over Thuisonderwijsmaatjes

Met dit project helpen ervaren Nederlanders op afstand mee als het thuisonderwijs bij gezinnen die nieuw zijn in Nederland niet goed lukt. Dat kan door ondersteuning te bieden bij het huiswerk, het Nederlands te verbeteren, en soms ook door te helpen met het maken van een planning. En heel belangrijk: samen met de ouders te kijken of het wel goed gaat op school.

Meer weten? Kijk hier

 

 
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!