Sandrine Lafay

Nieuw bij OpenEmbassy: Sandrine Lafay

Sandrine is begonnen als projectcoördinator bij het Platform Nieuwkomers en Werk

Sinds 15 februari is Sandrine Lafay bij ons begonnen als projectcoördinator voor het Platform Nieuwkomers & Werk dat ze samen met Renée gaat runnen en uitbouwen. In Sandrine vinden wij een combinatie van een analytisch denker, een enthousiaste organisator en iemand die mensen op basis van oprechte interesse met elkaar verbindt. Een mix die zeker goed van pas gaat komen bij de veelzijdige activiteiten binnen het Platform.

Met haar master in Conflict Studies & Human Rights deed Sandrine veel onderzoekservaring op, maar ze miste het maken van directe impact. Daarom vertrok ze naar het Griekse eiland Lesbos, waar ze de afgelopen twee jaar de verantwoordelijkheid droeg voor de dagelijkse coördinatie van het programma in een vluchtelingenkamp met 1300 inwoners en het opzetten van nieuwe projecten in samenwerking met de bewoners van het kamp.

Hoewel de programma’s zeker veranderingen maakten in de levens van individuen, veranderde de situatie op het eiland niet. Dit is precies wat haar zo aanspreekt aan het Platform en OpenEmbassy als geheel: de verandering op individueel niveau, zoals het begeleiden van nieuwkomers naar een baan die past bij hun talent en ambities, wordt altijd gecombineerd met een verandering op systeemniveau.

“Een van de dingen die me van mijn werk in de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos het meest is bijgebleven, is hoe belangrijk het voor ieder van ons is om iets te kunnen betekenen voor de mensen in onze omgeving. Het geeft ons kracht, een gevoel van eigenwaarde en een doel.”
Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!