sleutelpersonen

Group-support voor sleutelpersonen

Ben jij een sleutelpersoon? Help jij vluchtelingen en maatschappelijke organisaties als bruggenbouwer? Ben je betrokken bij de integratie van nieuwkomers? Ben je een bemiddelaar, cultuurverbinder, netwerker of een rolmodel? Dan is het nieuwe group-support programma van OpenEmbassy mogelijk iets voor jou.

Sleutelpersonen zijn mensen, vaak zelf met een vluchtachtergrond, die de brugfunctie hebben tussen de nieuwkomers en instanties. Ze worden betrokken bij gevoelige, soms ingewikkelde problemen en bij mensen met trauma’s. OpenEmbassy ontwikkelt een ‘group-support’ programma voor empowerment van sleutelpersonen. In dit programma leer je strategieën aan om jezelf te ondersteunen in je rol als sleutelpersoon en in het dagelijks leven. Daarnaast delen de deelnemers ervaringen uit en krijgen ze als groep handvaten aangereikt om elkaar te ondersteunen (‘peer coaching’).

Het group-support programma is ontwikkeld door Ghadeer Udwan, onderzoeker en trainer bij OpenEmbassy. Zij is ervaren in ‘psychological support en counseling’ in Syrië.

Wil je meer weten? Wil je je aanmelden voor een proefsessie? Of ben je op zoek naar het organiseren van group support in je eigen organisatie? Stuur dan een bericht naar Ghadeer Udwan.

Ben je nieuw in Nederland?

Heb je een vraag over je nieuwe leven in Nederland? Stel hem aan ons!