OpenEmbassy gelooft in een inclusieve samenleving. Bij OpenEmbassy werken geboren en nieuwe Nederlanders samen aan deze missie.

We vertrekken altijd vanuit de vraag: wat heeft iemand nodig? En hoe kunnen we dat vanuit de gemeenschap organiseren? Onze uitgangspunten zijn gelijkwaardigheid en pragmatisme. Alleen wanneer we de ander als gelijkwaardig benaderen, kunnen we samenleven. Pragmatisme is voor ons de sleutel tot deze houding.

Op onze helpdesk geven we antwoord op alledaagse vragen van nieuwkomers. En in opdracht doen we actieonderzoek naar integratie. Zo maken we zowel lokaal als systemisch impact.

Doe je met ons mee? Sluit je aan bij onze online gemeenschap!

OpenEmbassy

..is een online gemeenschap van nieuwe en geboren Nederlanders

Doe mee!


..onderzoekt en verbetert integratie middels eigentijdse en effectieve methoden

Lees meer!


..biedt online en 21st-century-proof vrijwilligerswerk

Doe mee!


Dit is ons team

Liselot Kattemölle, Community Manager

Liselot heeft een uitgesproken talent voor delen, samenleven en ondernemen. Of ze nu in Amsterdam, Madrid, Kopenhagen of Beirut woont, overal zoekt ze plekken waar ze haar kennis en expertise kan inzetten voor mensen die het nodig hebben. Zij is de drijvende innovatieve kracht achter de community van OpenEmbassy.


Renée Frissen, Oprichter en Directeur

Renée richtte in 2015 OpenEmbassy op. Doen en leren zijn voor haar onlosmakelijk aan elkaar verbonden, en daarom maakt ze zich hard voor kennisontwikkeling binnen OpenEmbassy. Samen met een getalenteerd internationaal en divers team werken aan een betere toekomst voor nieuwkomers, is het mooiste wat ze tot nu toe heeft mogen doen.


Mariëm Lahit, Community Facilitator

Mariëm is onze community manager in Eindhoven, en een veelzijdige community facilitator op onze helpdesk. Ze maakt zich hard voor mensen die minder mondig zijn dan zijzelf, en doet dit met een grote loyaliteit en betrokkenheid.


Tamer Alalloush, Community Researcher

Tamer is onze community campaigner en actie-onderzoeker. Tamer snapt als geen ander hoe je online en offline gemeenschappen bouwt, onderhoudt en laat groeien. Hij kent iedereen, en iedereen kent Tamer. Hij stelt altijd de juiste vragen, en maakt scherpe analyses van problemen, én wil ze het liefst meteen oplossen. Met zijn stichting Dreaming of Syria zet hij zich bovendien op allerlei manieren in om culturen met elkaar te vervlechten, bijvoorbeeld via het dansen van de Dabke.


Ahmad Kabakibi, full stack developer

Ahmad is het brein achter de software van OpenEmbassy. Samen met Renée ontwikkelde hij de helpdesk in 2016. Daarna riep de tech-wereld. Ahmad werkt inmiddels voor grote ICT reuzen, maar blijft in spirit altijd in ons team.


Patrick van der Hijden, programmamaker

Patrick helpt organisaties, samenwerkingsverbanden en teams bij het ontwikkelen van hun plannen en ideeën. Dat doet hij door bijzondere en begeesterde bijeenkomsten te programmeren en te leiden, door vitale, lerende gemeenschappen te organiseren, en door mensen te trainen in het voeren en leiden van goede gesprekken. En dat doet hij ook allemaal bij Open Embassy.


Maja Ćorić, programmamaker

Maja Ćorić werkt als projectmanager, ontwikkelaar en gespreksleider in dienst van innovatie en integratie van nieuwkomers. Maja is een verbinder. Daarnaast een onderzoeker, trainer, facilitator en een chit-chatter. Mensen bewegen, mobiliseren, verrijken met kennis? Let's do it! Bij OpenEmbassy zet Maja dit allemaal in als programmamaker voor de Maaksessies Gelderland.


Floor Kellerman, actieonderzoeker

Floor werkt als actieonderzoeker voor het Instituut voor Publieke Waarden. Binnen het Instituut doet zij onderzoek naar waarom mensen niet geholpen worden in de Nederlandse bureaucratie. En hoe help je mensen wel? Bij OpenEmbassy zoekt zij naar antwoorden op deze vragen voor nieuwkomers in Nederland.


Mohammed Badran, programmamaker

Mohammed is de co-founder van Syrian Volunteers in the Netherlands (SYVNL). Mohammed is geboren in Damascus en studeerde interior design toen de oorlog uitbrak in Syrië. Hij studeert momenteel Cultural Anthropology and Development aan de Vrije Universiteit. In september 2016 mocht hij spreken op de UN General Assembly Summit on Refugees and Migration. Bij OpenEmbassy brengt Mohammed zijn expertise over agency in als programmamaker voor de Maaksessies Gelderland.


Nebil Kusmallah, actieonderzoeker

In zijn onderzoek vertrekt Nebil vanuit de kracht en vindingrijkheid van mensen die moesten vluchten. Agency is een kernbegrip in zijn werk. Het is zijn overtuiging dat het niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk is om jonge en ambitieuze vluchtelingen te betrekken bij het ontwikkelen van onderwijs en beleid in Nederland. Zoals Nebil in navolging van Kwame Nikomo zegt: het “about them without them” moet onmiddellijk stoppen. Voor OpenEmbassy werkt Nebil als freelance actieonderzoeker.


Deze mensen dragen bij aan OpenEmbassy

Charmaine Noten

Charmaine is een talentvolle creatieveling. Ze maakt visuele producties, performances, en mooie filmpjes voor OpenEmbassy. Lees meer over haar op https://charmainenoten.com/


Tanja te Beek

Tanja te Beek was vrijwilliger in de noodopvang voor asielzoekers in Amsterdam, en schreef daarover het boek 'Wachtkamer Havenstraat'. Samen met twee anderen richtte ze stichting Sedrabet ('familie' in Tigrinya) op, die zich inzet voor Eritrese statushouders. Ze is daarnaast werkzaam als docent NT2, Nederlands als Tweede Taal.


Dit zijn onze partners

IPW onderzoekt en verbetert de publieke zaak. Ze zijn onze hoofdpartner.


Multitude is een bureau voor visuele branding met sociale impact. Zij zijn de masterminds achter al het design van OpenEmbassy.
Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe partners! Iets voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!


OpenEmbassy wordt mogelijk gemaakt door

OpenEmbassy in de pers